Így szereld össze könnyen és gyorsan a dexion polcodat

Akár salgónak, akár dexionnak nevezed a polcodat, az biztos hogy egy olyan raktározási eszköz áll a kezedben, aminek az egyik legfontosabb előnye a könnyű összeszerelhetőség.

Ez igaz mind a csavaros, mind a csavarmentes verziókra is – én alapvetően az utóbbit tudom inkább javasolni, mert az ebben a tekintetben is előnyösebb, ráadásul teherbírás szempontjából is jobb.

Ettől függetlenül most megmutatom neked mind a két verzió összeszerelésének lépéseit: nem kell félni, nagyon rövid leszek.

Csavaros dexion polc összeszerelése

Miből áll össze a polc?

Aminek alapvetően nálad kell lennie, azok a lábak/oszlopok (ki ennek nevezi, ki annak), a csavarok és a polclemezek, valamint a sarokelemek, amik a teljes polc stabilitásáért felelnek.

Első lépésként a felső polcot állítsd a talajra, és csavard hozzá a lábakat, a saroklemezekkel együtt.

Ezután minden egyes egyéb polclemezt is rögzítsd hasonló módon, majd ha az alsó polccal is megvagy, állítsd fel a művedet.

Bár a négy lábon álló polcodnak ezután stabilnak kell lennie, ha úgy érzed, van esélye a borulásnak (nagy teher kerülne a felső polcra, vagy nem tudod teljesen vízszintes talajra tenni), akkor érdemes a falhoz is rögzítened a polcot.

Csavarmentes salgó polc összeszerelése

Csavarmentes salgó polc összeszerelése

Egy csavarmentes salgó polchoz nincs szükséged másra, csak egy kalapácsra – ezen kívül jól jöhet még egy munkavédelmi kesztyű is a biztonság kedvéért, de ezen kívül semmi, de semmi nem kell neked.

Miért?

Mert ebben az esetben csak annyi a dolgod, hogy a talpakat, és az összekötő elemeket rákalapáld kicsit az előre kialakított beakasztó fülekre – ezért hívják ezt a fajta polcot egyébként akasztós salgónak is.

A stabilitást ebben az esetben legfőképp a ferde és vízszintes összekötő elemek biztosítják ebben az esetben, na meg persze a polclemezek, amiket hasonlóképpen egyszerűen lehet a helyükre illeszteni.

Miket pakolhatsz a kész polcodra?

Ez attól függ, hogy milyen típusút veszel.

A csavarmentes salgó polcok között találsz termékeket
• 32 és 80 cm-es polcmélység,
• 60 és 180 cm-es szélesség,
• 140 és 450 kg-os polclemez terhelhetőség;
• valamint 1500 és 3600 kg-os keret terhelhetőség között.

Értelemszerűen minél komolyabbakat választasz, annál jobb lesz a terhelhetőség is.

Bármiféle komolyabb műszaki tudás nélkül nekiállhatsz akár egyedül is a polcod összeszerelésének, de azt javaslom neked, hogy ha egy nagyobb polcot akarsz összerakni, akkor legalább ketten legyetek a helyszínen: egyrészt a gyorsabb munka, másrészt a biztonság kedvéért is.

orszi